Sportovní odpoledne 1. 9. 2007

15.08.2010 13:12

    V sobotu  jsme se sešly, abychom si trochu zasoutěžily a užily poslední dny prázdnin. Asi o půl třetí dorazily i Víchovky, a tak jsme mohli začít. Jako první hru jsme si zahráli Hututu a potom středověk. Tuto hru jsme hrály poprvé, a tak trochu připomenu pravidla.  

    Podle počtu hráčů rozdělíme tři druhy společenského postavení: chudinu s pastouškou, měšťany, šlechtice a krále. Podle dobových pramenů bylo vždy chudiny nejvíce, měšťanů bylo méně a na výsluní společenského žebříčku byla šlechta a nejmocnější z nich, král. A jak už to tak chodí, tak všichni chtějí být u moci, a tak chudina útočí na měšťany, měšťané na šlechtu a šlechta na krále. ale aby to král neměl tak jednoduché, tak na něj může útočit i nejchudší obyvatel pastoušky. Hra začala, hráči si navzájem házejí míč a kdo ho nechytí, tak musí pro něj a opustit, tak své místo. Na toto místo se už vrhají po moci chtiví spoluhráči. Potom na hráče čeká místo propastně nižšího vlivu než předtím. Aby se zamezilo házení nechytitelných míčů, tak hráč, který hodí míč, který nejde chytit, musí jít pro ten míč sám a dát vše na své místo.Ale poněvadž jsme ve středověku, tak neustále hrozí selské a jim podobné revoluce. Když tedy rozhodčí zakřičí revoluce, tak ho musí všichni oběhnout a pak se porvat o nejlepší pozici. Hra končí asi po patnácti minutách a vyhlásí se vítězové.

        Tenkrát jsme obdarovaly krále a šlechtice pexesy. Pak následovala hra Černý trh. Jak si jistě pamatujete, tak se sbíraly medvídci na body. Naší poslední hrou byla Latrína. kterou jsme už hrály na táboře. Určitě nezapomenutelný byl průjem v podání Wodnice, která měla na hlavě klaunovskou paruku. Nakonec jsme si daly rychlokvíz a šly domů nebo na vlak. Tak končilo naše odpoledne a my se pomalu začaly chystat do školy :(