Skautské dny 15. a 16. 9. 2007

16.08.2010 15:13

    Jak si jistě vzpomínáte, tak jsme se v tento den sešly všechny v Červené Vodě, abychom společně uvítaly nové století skautingu. U klučičí klubovny jsme se sešly ve 14 hodin a po převlečení do krojů a jejich úpravou (kdo si pamatuje na Veverčin jeden jediný knoflík na košili, tak ví, co tím myslím) jsme společně odešly před faru, kde měl být zasazen strom, liliovník tulipánokvětý, ke sto letům skautingu.

    Po nástupu začalo soutěžení ve skautských, ale i neskautských disciplínách. Soutěžili jsme v těchto disciplínách: Poznávání živočichů, rovnání sirek do krabičky, Setonova hra, skládání tangramů, fit trojboj, hádanky a skrývačky, stříhání bonbónů, lanové disciplíny apod…

    Asi po hodině soutěžního zápolení byla soutěž ukončena a šly se hrát „Kolíky a čísla“. Po skončení hry byly vyhlášeni vítězové soutěží a náležitě odměněni. Pak jsme šly hrát Středověk. Pro nás to už je hra známá, ale skauti měli občas potíže s pochopením hry. Před pátou hodinou jsme zapálili oheň, na kterém se opékaly párky. Po jídle jsme si zahrály nějaké hry a pomalu se rozloučily.

    Druhý den jsme pokračovaly v Králíkách. Tam nás bylo více, a tak se soutěžilo a zápolilo dvě hodiny. Potom se šly zase hrát Kolíky a pak se vyhlásili vítězové. Tentokrát každý odcházel s malým dárkem, a tak snad byli všichni spokojeni. Po vyhlášení si ti, co zůstali opekly párek a šlo se domů.