Okresní setkání vlčat a světlušek v Liticích 22. 11. 2008

18.08.2010 20:50

    V sobotu se vydala skupinka 22 vlčat a světlušek se svými vedoucími vlakem do Litic nad Orlicí, kam jsme byli pozváni střediskem Žamberk na setkání s ostatními vlčaty a světluškami z našeho okresu. Cesta vlakem nám za zpěvu písniček příjemně utekla a tak jsme byli v Liticích co by dup. Od vlaku jsem se vydali po lehce zasněžené cestě vzhůru na hrad. Zde už nás netrpělivě očekávali. A tak po registraci našich šestek ihned začal program s názvem: Profese v okrese. V okolí hradu i v něm samotném bylo devět stanovišť, kde si mohli účastníci vyzkoušet různá povolání: rybář, pošťák, přadlena, hasič, detektiv, zedník, ….atd. Za každý splněný úkol dostal každý do svého výučního listu razítko. Nutno říct, že jsme se „vyučili“ všemu.
    Po vyučení jsme se sešli všichni na nádvoří u ohně, abychom si ohřáli nejen párek, ale i nohy a ruce, protože zima byla opravdu veliká.
Potom už nás vyzval místní trol společně s hradní paní abychom se s ním vydali do tajné místnosti, kde se ukrýval poklad. Nebyli to sice poháry a zlaťáky, ale odměny pro všechny kdo se akce zúčastnili a uspěli.
    A protože nám již brzy měl odjíždět vlak, vydali jsme se téměř úprkem cestou z hradu dolů. Na nádraží jsme se ještě stihli společně vyfotit a unaveni jsme nasedli do vlaku směr Červená Voda. Po cestě jsme ve vlaku rozmrzli a opět za doprovodu kytary a zpěvu dojeli až domů.
Zde nás mimo rodičů očekávala pořádná nadílka sněhu a tak jsme si opět uvědomili to, že na hrad v zimě se dostane málokdo.